Saturday, 9 January 2016

Yemeni Ruzna

                    الرزنه- Ruzna

الرزنة)بنت الصحن بالعجينه السائله)
3 بيض 2 كوب دقيق نصف كوب زيت وممكن تخلطيه بسمن كوب ونصف حليب سائل او ملعقتين حليب جاف وتستعيضي بالماء ملعقه خميره فوريه وملعقة سكر صغيره شوية ملح حبة السوداء للرش ع السطح الطريقه تبلي الخميره مع ملعقة سكر بقليل ماء تضيفي السوائل للخميره ثم تضيفي الدقيق وتعجني حتى تصير اثقل من خليط الكيك تصبيها لصحن مناسب ممسوح بشوية زيت ترشي ع السطح حبة السوداء وتخليها تقريبا ساعه ترتاح حتى يتضاعف حجمها تخبزيها في 
الفرن حتى تستوي تاخذ تقريبا نصف ساعه



English recipe:


Ingredients : 1- 3 eggs 2- 2 cups of plain white flour 3- ½ cup oil 4- 1 + ½ cup of milk 5- small spoon of sugar 6- small spoon of yeast 7- pinch of salt 8- black seed or Nigella seeds for decoration of the top Instructions : 
Add yeast to sugar water then you add all the liquid ingredients then you add the flour and you mix all together till you get a thicker mixture than that of cake. You put it into an appropriate pan. You sprinkle some of the black seeds on the top. Leave it for an hour till it doubles in size and then you put it in the oven till its ready it takes almost an hour in the oven  

No comments:

Post a Comment